
Το ποδαρικό της νέας χρονιάς έγινε σε ένα εστιατόριο με fusion ασιατική κουζίνα στο αθηναϊκό κέντρο.
Το αντίο στο 2016, σε ένα οικογενειακό μεζεδοπωλείο στον Χολαργό.
...
Μια χρονιά που γευστικά έκλεισε τελείως διαφορετικά, πιο ελληνικά, λίγο μεσανατολικά, αρκετά γευστικά. Σε ένα οικογενειακό μεζεδοπωλείο, το Φάνη Μεζέ (Ασπασίας 91, Χολαργός, τηλ. 210-6511.124). Μενού μετρημένο, χωρισμένο ομοιόμορφα σε κρέας και ψάρι. Ξεκινώντας από αυτά που βρίσκουμε δύσκολα, οι τηγανητές πατάτες ήταν μαγεία! Υπέροχη παστουρμαδόπιτα με λιωμένο τυρί, τραγανό φύλλο και χωρίς καθόλου λαδίλα.
Ο σεφ Δημήτρης Αγγελόπουλος φτιάχνει με μεράκι τα περισσότερα πιάτα (δυστυχώς έχει και έτοιμες σαλάτες, όπως η τυροκαυτερή). Μεζές δεν ήταν, αλλά βρήκα ότι τα μπουτάκια του σεφ ήταν το πρώτο πιάτο που θα ξαναπαραγγείλω όταν πάω. Ζουμερά, μαλακά και γευστικά, κάτι σαν μπάρμπεκιου στιφάδο! Από τα θαλασσινά, ο μαριναρισμένος γαύρος ήταν ίσως ο καλύτερος που δοκίμασα το 2016.
...
του Γιάννη Δεβετζόγλου
διαβάστε όλο το άρθρο στο tanea.gr
δείτε το άρθρο στην έντυπη έκδοση από Τα Νέα (.pdf)