Φάνη Μεζέ: Ένα παρεΐστικο μεζεδοπωλείο στον Χολαργό

avli trapezia

Η μικρή μονοκατοικία της γιαγιάς, με την μικρή αυλή με τα γιασεμιά στον φράχτη και τα ψηφιδωτά στο πάτωμα, μεταμορφώθηκε σε ένα ζεστό και παρεΐστικο μεζεδοποτοπωλείο, που βρίσκεται πολύ κοντά στο μετρό του Χολαργού και είναι γνωστό ως Φάνη Μεζέ.

Από τον Τάσο Τσομπανίδη

Σε ένα ζεστό, cosy αλλά - πάντα ελληνικό - περιβάλλον, τα αδέρφια Γιώργος και Φάνης Παπαδόπουλος, μαζί με τον έμπειρο σέφ Δημήτρη Αγγελόπουλο, που έχει συνεργαστεί με ανάλογα μαγαζιά στην Θεσσαλονίκη, μας προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα από «πειραγμένα» - αλλά και μη - μεζεδάκια από κάθε γωνιά της χώρας.

Πέρα από την πολύ όμορφη αυλή, την στρωμένη με ψηφιδωτό βοτσαλάκι και τα μοσχομυριστά γεράνια στον φράκτη, το μαγαζί με σήμα έναν παχουλό, χαμογελαστό γάτο, διαθέτει και έναν πολύ ιδιαίτερο και περιποιημένο εσωτερικό χώρο με τζάκι που ανάβει τους χειμώνες και τα κρύα βράδια και δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα, που έρχεται να ταιριάξει με ταυς νοσταλγικούς ήχους από τα λαϊκά και τα ρεμπέτικα τραγούδια, τα γήινα και ζεστά χρώματα στους τοίχους και τις αφίσες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου που τους στολίζουν.

Ο σέφ «πειράζει» - στην ανοιχτή κουζίνα - μεζεδάκια απο τις διαφορετικές και ιδιαίτερες κουζίνες της πατρίδας μας. Παίρνει ταλαγάνι απο την Μάνη και το «ντύνει» με γλυκό νερατζάκι ή μαρμελάδα απο ντοματίνια και γεμίζει τραγανές πίτες με πικάντικο παστουρμά. Βουτάει τα κεφτεδάκια στο ούζο για να γίνουν σαγανάκι, καραμελώνει κρεμμύδια για φάβα και «μεθάει» τα μανιτάρια σε κρασί, με θυμάρι και λεμόνια.

Φτιάχνει, όμως, και αυθεντικό μπουγιουρντί σαλονικιώτικο (χωρίς «πείραγμα» αυτό) και ορκίζεται στη συνταγή της μαμάς του για τον καγιανά.

...

Διαβάστε όλο το άρθρο στο monopoli.gr