Οι λιακάδες του Φεβρουαρίου μας ανοίγουν την όρεξη για βόλτες στη φύση. Οι οποίες με τη σειρά τους μας ανοίγουν την όρεξη για λαχταριστούς μεζέδες. Ε, βάλτε στην συνταγή και έναν καφέ και έναν ποτάκι κάπου ενδιάμεσα, και έχετε την καλύτερη πρόταση για σαββατιάτικη… «ημερήσια» στα μονοπάτια του Υμηττού και στις γειτονιές του Χολαργού...
...
Κεφτεδάκια σαγανάκι κανείς;
Μετά από τόσο περπάτημα, μας αξίζει ένα γενναίο τσιμπούσι. Και θα το απολαύσουμε στη νέα άφιξη του Χολαργού, το «Φάνη Μεζέ» (Ασπασίας 91, τηλ: 2106511124) σε ένα ήσυχο σημείο κοντά στο μετρό. Αν ο καιρός το επιτρέπει, καθόμαστε στην αυλίτσα, διαφορετικά βολευόμαστε στο παρεΐστικο εσωτερικό με τις χειροποίητες αφίσες και τη νοσταλγική διακόσμηση και αρχίζουμε τις δοκιμές: Ουζοκεφτεδάκια-σαγανάκι ή ταλαγάνι με μαρμελάδα ντομάτας; Ελαφρύ απάκι ή πικάντικες παστουρμαδόπιτες; Τηγανιά κοτόπουλο ή πηλιορείτικη μελιτζανοσαλάτα; Μπουγιουρντί σαλονικιώτικο ή σουτζούκι αρμένικο; Λέμε ναι σε όλα, συνοδεύουμε με γλυκόπιοτο κρασί από τη Λήμνο και υπολογίζουμε περί τα 15€ για ένα χορταστικό τσιμπολόγημα με τα όλα του.
...